Nieuws en actualiteiten

Van de gemeente Hilvarenbeek, vindt u hier de bijzonderheden.

In het kader van de landelijke museumweek zijn de Beekse musea zijn dit weekend tegen een gereduceerde
prijs toegankelijk. We hebben maar liefst 7 musea binnen de gemeentegrenzen.
Kijk voor alle Musea op de website (www.bezoekhilvarenbeek.nl) onder "Cultuur", "Musea & Kunst" en op de website: www.museumdorp.com
e-mail:  info@museumdorp.com

Binnenkort kan er gestemd worden voor de landelijke competitie.
U kunt dan uw stem uitbrengen op www.beerwulfbrouwerijverkiezing.nl

Deze trofee is een aanmoedigingsprijs van het Huis van de Brabantse Kempen en is bedoeld voor bedrijven, organisaties en personen om innovatie en samenwerking in de Kempen te stimuleren.
Andere genomineerden waren Brandstore Visit Oirschot, zorgorganisatie Kempenlef, Tussenheid en biologisch landbouwbedrijf de Beersche Hoeve.
De prijs werd aan Ben Bruurs en Thea Moonen van Weidevarkens den Elshorst uitgereikt door burgemeester Keijzers-Verschelling van Oirschot.

Om de prijs in de wacht te slepen, hebben we jullie hulp dringend nodig!
Help ons aan de titel door je stem uit te brengen via www.hilvarenbeek.nl/wandelgemeente.
Onze gemeente is genomineerd door wandelmagazine Te Voet. Zij zijn van mening dat Hilvarenbeek eruit springt voor wandelaars.
Het is een erkenning voor ons prachtige gebied, de vele wandelroutes en de vele vrijwilligers die de wandelroutes tip top in orde houden.
Daar mogen we allemaal supertrots op zijn.
Stemmen kan tot en met 20 april. Stemmen duurt nog geen tien seconden. Jij stemt toch ook?
Lees hier meer over de nominatie: https://www.hilvarenbeek.nl/over-bestuur/nieuwsberichten_3393/item/hilvarenbeek-genomineerd-wandelgemeente-van-het-jaar_14278.html

Met als doel uit te groeien tot de mooiste outdoorlocatie van Brabant, is op 9 januari bij
het Klim & Avonturenbos in Hilvarenbeek, de eerste schop de grond in gegaan. Met trots
overhandigden de eigenaren Martijn van Gool en Bart Oomen de spades aan wethouder
Theo van der Heijden (financiën, Economische zaken en Arbeidstoeleiding) van de
gemeente Goirle en dhr. Noud van Gool (één van de grondleggers van Rocks ’n Rivers).
Gezamenlijk zetten ze een spade in de grond, waarna de bouw officieel van start kon
gaan.

Hilvarenbeek

Kijk eens op Zoover.nl. Hilvarenbeek scoort met een 8,2.  Het is dus zeker de moeite waard om in de Hartveroverende Heerlyckheit Hilvarenbeek te verblijven. Zowel op cultureel gebied, natuur, eten en drinken. fietsen, wandelen, en de vriendelijkheid van de mensen.

Wat leuk dat u ons centrum komt bezoeken. Bij een prettig en zorgeloos bezoek hoort gemakkelijk en gratis parkeren. Parkeren in Hilvarenbeek is overal gratis, óók in het centrum. De parkeerterreinen vindt u vlot en simpel door de 'P-route'-borden te volgen. Welke regels er precies gelden en waar u kunt parkeren, leest u hieronder.
Parkeerschijfzone

In het centrum van Hilvarenbeek zijn twee parkeerschijfzones. U herkent de parkeerschijfzone aan de blauwe belijning rondom de parkeervakken. U moet letten op de volgende regels:

    U mag alleen parkeren in de vakken;
    U moet een parkeerschijf achter uw voorruit plaatsen;
    U mag maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur maximaal twee uur parkeren. Uitzondering hierop is het parkeren op het parkeerterrein bij Cultureel Centrum Elckerlyc (Achter 't Raadhuis). Hier mag u maximaal drie uur parkeren van  maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur.
    Buiten deze tijden mag u vrij parkeren in de parkeervakken;
    De regels van de blauwe zone gelden altijd, ook op feestdagen.

Lang parkeren

Wilt u langer dan twee of drie uur parkeren? Op één van de volgende parkeerterreinen buiten de blauwe zone kunt u langere tijd staan:

    Cantorijstraat;
    Koestraat;
    Papenstraat;
    Sint Sebastiaanstraat.

Daarnaast vallen op parkeerterrein De Hilverhof de buitenste parkeervakken buiten de blauwe zone. Op zaterdag kunt u ook lang parkeren op het parkeerterrein achter het gemeentehuis.
Fietsparkeren

Ook aan ruimte voor de fiets is gedacht. Midden in het centrum van Hilvarenbeek is bij de kerk veel ruimte beschikbaar om uw fiets te stallen. U vindt de fietsenrekken achter het muurtje van de kerk.
Hilvarenbeek

Ontdek de mooie plekjes in Hilvarenbeek!